Als vergunningverlener duik ik in verschillende milieu-aanvragen, behandel ik allerlei soorten meldingen zoals bijvoorbeeld lozingen in het riool en houd ik me in het kader van de energietransitie bezig met gesloten bodemenergiesystemen. Ook help ik mee aan gebiedsontwikkelingen. Zo kijk ik ter voorbereiding op een bestemmingsplan welke bedrijven er in een gebied zitten, wat ze doen en wat hun impact op het milieu is. Denk aan mogelijke geluid- of geuroverlast voor omwonenden en het beschermen van nieuwe en bestaande bedrijven.

Maatwerk

Wat ik mooi vind aan dit werk is dat je het milieu en de omgeving beschermt. En hoewel het altijd om vergunningen draait, is het elke dag anders. Ik kom steeds weer nieuwe bedrijven, situaties en innovaties tegen. Wij zien binnen wat er buiten aan toekomstplannen wordt gemaakt! Af en toe krijgen we aanvragen waarop onze werkwijze of zelfs de wetgeving niet is toegesneden. Dan is het zoeken hoe je daar mee om moet gaan. Ja, elke aanvraag is maatwerk.

“Wij doen ons werk bij de Omgevingsdienst namens de overheid, vóór de burgers en de bedrijven.”

Leuke club mensen

Wij doen ons werk bij de Omgevingsdienst namens de overheid, vóór de burgers en de bedrijven. Dus als je alleen voor je geld werkt, dan zit je hier niet goed. Ik werk hier omdat ik maatschappelijk betrokken ben en het milieu een warm hart toedraag. Daarbij is de Omgevingsdienst gewoon een leuke club mensen. Dat is ook veel waard, toch?

Stem