Uit ervaring kan ik vertellen dat omgevingsdiensten hartstikke mooie organisaties zijn. Er gebeurt van alles. Ook de OD NZKG is een nieuwe club waar je allerlei gezindten bij elkaar vindt die tot een eenheid worden gesmeed. De ontwikkeling van mensen staat hier echt centraal.

Van ‘ambtelijk denken’ naar projectmatig werken voor opdrachtgevers. Waarbij ook nog eens een beroep wordt gedaan op je politieke sensitiviteit. In zo’n omgeving voelt ze zich als een vis in het water.

“Je kunt hier heerlijk wroeten in de meest mooie en ambitieuze bouwplannen.”

 Brede horizon

Mensen in de bouw worden vaak getriggerd door complexiteit. Dat is hier volop aanwezig. Wij zijn betrokken bij tunnels, bij de zeesluis en bij grote infrastructurele projecten zoals de Zuidasdok. Het is een zeer dynamische regio. Je kunt hier dan ook heerlijk wroeten in de meest mooie en ambitieuze bouwplannen. Daarbij toets je natuurlijk meteen of die plannen passen bij hoe we het hier veilig willen hebben. Als bouwprofessional verbreed je bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied elke dag je horizon.

Kennisontwikkeling

Je bent hier op je plek als je ‘eager’ bent om je kennis verder te ontwikkelen. Bij Vergunningverlening Bouw hebben we een superleuk team van 35 professionals die elkaar stimuleren. Vier keer per jaar hebben we intervisie over zelfgekozen thema’s. Naar aanleiding van de ramp in de Grennfell Tower hebben we bijvoorbeeld veel gesproken over brandveiligheid. We houden elkaar voortdurend scherp.

Mijn persoonlijke uitdaging? Een stel gedreven mensen die goed zijn in hun werk in hun kracht zetten. En leren meedenken binnen de nieuwe kaders van de Omgevingswet. Daar zet ik me met heel veel plezier voor in.

Stem