Wij zoeken leergierige trainees die bij ons de diepte willen induiken en ieder een eigen vak gaan leren. Daarbij krijg je volop ondersteuning van je mentor, je collega’s uit jouw eigen team en je mede-trainees. In september 2023 gaan wij weer van start met een nieuwe groep trainees. Net afgestudeerd of al een tijdje, dat maakt niet zoveel uit.

Voor 5 functies in dit traineeship hebben we al enthousiaste trainees gevonden. Je kunt nu nog kiezen uit twee verschillende adviseursfuncties. De gemene deler is dat we hetzelfde doel voor ogen hebben: een duurzame, veilige en leefbare omgeving om in te wonen en te werken. Dat bereiken we door met elkaar de puzzel te leggen van alle technische, beleidsmatige en juridische mogelijkheden. Welke functie past bij jou?

1. Adviseur Externe Veiligheid

Als adviseur Externe Veiligheid ondersteun je met jouw expertise de interne collega’s – toezichthouders en vergunningverleners – bij hun vraagstukken. Je ontwikkelt uitvoeringsbeleid voor omgevingsveiligheid en jouw inzichten vertaal je naar heldere, richtinggevende adviezen die gemeenten en provincies gebruiken bij ruimtelijke ordening en omgevingsplannen. In jouw werk weet je zorgvuldige afwegingen te maken in het spanningsveld tussen ‘regels zijn regels’ en ‘iedere situatie is anders.’

Je leert alles over de risico’s die productieprocessen met zich meebrengen, zoals kans op explosie of opslag/vervoer van gevaarlijke stoffen. Je verdiept je in de vergunningen van met name risicovolle bedrijven, veiligheidsrapportages en andere veiligheidsonderzoeken. Ook leer je om risicoberekeningen te maken met de gangbare rekenprogramma’s voor externe veiligheid.

Jij beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding in bijvoorbeeld de richting van veiligheidskunde, chemie, natuurkunde of milieukunde.

2. Adviseur Luchtkwaliteit

Als adviseur Luchtkwaliteit wil je niet alleen controleren, maar ook adviseren. Jezelf verdiepen in de bestuurlijke context. Bijdragen leveren aan beleid. Werken aan de duurzame ontwikkeling van een hele regio. Want woningbouw, energietransitie, bedrijvigheid: het heeft allemaal effect op de luchtkwaliteit en op de leefbaarheid. Met jouw kennis op het gebied van lucht en geur ondersteun je de interne collega’s – toezichthouders en vergunningverleners – bij hun vraagstukken.

Je leert onder meer hoe je emissiemetingen en geuronderzoeken kunt begeleiden en beoordelen. Hoe je technische rapportages over emissiebeperkende technieken kan interpreteren en vertalen naar een begrijpelijk advies. Ook voer je berekeningen uit met rekenmodellen voor lucht.

Jij beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding in bijvoorbeeld de richting van chemie, chemische technologie, milieukunde of biologie. 

Solliciteren of meer informatie

Ben je nu al enthousiast over dit Technisch Traineeship en wil je gelijk solliciteren, vul dan vóór maandag 31 juli onderstaand formulier in. In het veld ‘Bericht’ kun je eventueel de functie(s) vermelden waar jouw voorkeur naar uitgaat en de url naar jouw LinkedIn-profiel. Vergeet niet om onderaan op ‘Versturen’ te klikken.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met onze recruiter Manon, via 06 3894 6268 of Manon.Fleur@odnzkg.nl.

.
Stem